This website no longer supports Internet Explorer 7 or below. Please update your browser.

Community Commons, University of Denver

Community Commons, University of Denver
Denver
Colorado

Project Size (in SQFT):

138,000 SF

A FIRST-YEAR HUB OF CAMPUS INTERACTION

The Community Commons is shaped to create multiple scales of connectivity along tiered paths that evoke the canyons of regional landscapes. Spaces are designed to encourage interaction and welcome a diverse student community. The concept of “FLOW” –a guiding design principle--creates a fluid and dynamic environment to encourage the encounter of people, ideas, and resources.

 

The 138,000sf project in combination with the First Year Residence Hall is a major step in realizing the aspirations of DU Impact 2025. Spaces include campus dining, multi-use forum and event, student and faculty lounges, student services and support, and outdoor terraces. Generous openings interconnect multi-levels bringing  daylight to interior spaces. Planning, massing and the interconnection between indoor and outdoor spaces are shaped to build community and create a dynamic center of student activity within the core campus.

 

Design Architect: Moore Ruble Yudell

Executive Architect: Anderson Mason Dale Architects